RSS/Ping

Information och nyheter om RSS/Ping-tjänsten: http://rssping.se/

Filserver från början

Posted by Daniel Brahneborg på 2009-03-14

Servern stod hela natten för att kopiera data till den nya hårddisken, och med hjälp av de tre andra återskapa det data som inte var läsbart på den trasiga. Jag patchade superblocken tills alla raid-verktyg var nöjda, och försökte sedan montera filsystemet.

Det gick inte, för någonting var trasigt. Nåja, en liten fsck senare så brukar den vara glad. Den gnällde en del, och rättade till det som var konstigt. Dags för ett nytt försök att få filsystemet online. Inget jättedramatiskt än så länge.  Dessutom gick det ju bra förra gången.

Varvid det var fullständigt tomt. Det finns en del filer i lost+found-katalogen, men det kommer ta en stund att gå igenom. Därefter måste jag konfigurera upp diskarna från början igen, på ett lite smartare sätt än förra gången, för att sedan få upp Apache, RSS/Ping, WordPress, och en massa annat.

De goda nyheterna är att källkoden till RSS/Ping är inakt, liksom databasen. Men ändå. Alla rippade CD-skivor, källkod sedan evigheter, en del foton, och en massa saker som jag inte ens vill tänka på är nu borta. Det är ju bra att äntligen ha möjlighet att fixa filsystemet som har strulat ganska länge, men det var ett högt pris.

Så. RSS/Ping är nere, men kommer tillbaka … typ … ”senare”. Det blir bättre sedan.

Ett svar till “Filserver från början”

  1. […] körs på. Där ligger även en del privata filer, så som foton, musik och annat. Tyvärr gick det inte så bra, så nu håller jag på och installerar om WordPress och diverse annat. Som tur var låg alla […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: