RSS/Ping

Information och nyheter om RSS/Ping-tjänsten: http://rssping.se/

Information

RSS-Ping är en liten tjänst för att hjälpa till att pinga diverse servrar när man skriver nya blogginlägg.

Varför?

På många blogghotell kan man lägga in egna listor på de servrar som man vill ska få en ping för varje nytt inlägg, men det går tyvärr inte varken på Aftonbladet eller WordPress.com. Därför skapade jag den här tjänsten.

Hur?

Även om blogghotellen inte stödjer automatiska ping, så stödjer de RSS-feeds, vilket är en lista över de senaste inläggen. Tidsstämpeln för det senaste inlägget kontrolleras, och om det är nyare än vid förra kontrollen så skickas en ping till servrarna.

Vilka servrar?

Till att börja med pingas Nyligen.se och Twingly.se. Man kan även lägga till egna servrar. Servrarna på Nybloggat.se fungerar tyvärr inte än. Jag har mailat dem, så de håller på att undersöka saken.

Hur får jag den att kolla min blogg?

Först registrerar du dig, och sedan är det bara att lägga till din blogg. Eller allihop, om du har flera. Mailadressen används bara för notifieringar och lösenordspåminnelser, den kommer aldrig varken att visas upp, användas eller säljas någonstans.

Kontaktinfo

Om du har några frågor eller förslag på förbättringar och förändringar, maila gärna Daniel Brahneborg.

Den fina loggan är gjord av Alma Mater.

Annons

3 svar till “Information”

 1. Hilda said

  Hej!
  Alltså, jag har då denna tjänst. Innebär detta att jag inte behlver pinga på nåt annat ställe. Jag brkar manuellt pinga på nyligen.se.
  Hur vet jag att inte jag pingar för mycket så jag blir avstängd eller nåt….

 2. Precis, har du konto hos RSS/Ping så pingas både nyligen.se och ett helt gäng till, så de ska du inte pinga manuellt.

 3. johanneswilm said

  Hei,
  jeg prøvde på å legge til pingserverne http://bloggarkivet.net/ping/no/ og http://bloggrevyen.no/ping/003 . Jeg valgte disse som de eneste serverne som skulle pinges. Men det ser ut fra de meldinger jeg får ut til at den i stdet pinger til alle de andre sidene, mens disse to ignoreres. Er det noen måte det kan fikses på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: