RSS/Ping

Information och nyheter om RSS/Ping-tjänsten: http://rssping.se/

RssCloud för ännu snabbare uppdateringar

Posted by Daniel Brahneborg på 2010-03-13

Sedan en tid tillbaka så stödjer wordpress.com någonting som heter rsscloud. I vanliga fall måste ju att alla som är intresserade av uppdateringar, som t.ex. rss-läsare som Google Reader eller för den delen RSS/Ping, kolla efter nya inlägg hela tiden. Det här är ju ganska mycket slöseri med resurser eftersom det oftast inte har hänt någonting, så nu börjar det dyka upp tredjepartslösningar. För rsscloud, fungerar det så här:

  1. När det skrivs ett nytt inlägg hos wordpress.com skickar de en signal till rsscloud.org.
  2. Servern hos rsscloud.org kollar vilka som är intresserade av den bloggen, och skickar signaler vidare till prenumeranterna.
  3. Prenumeranterna hämtar nu listan på nya inlägg.

Det här gör att RSS/Ping nu får reda på uppdateringar ännu lite snabbare, i alla fall för de som har premiumkonton och bloggar hos wordpress.com. Skaffa gärna ett premiumkonto en månad eller två via sms om du vill testa!

Efter en liten ändring häromdagen så har det varit lite strul med uppdateringarna. Det berodde på RSS-parsern, som inte var helt överens med Rails om hur man hanterar datum. Nu är det fixat, så nu sker uppdateringarna korrekt igen.

Lämna en kommentar