RSS/Ping

Information och nyheter om RSS/Ping-tjänsten: http://rssping.se/

Login via Twitter

Posted by Daniel Brahneborg på 2011-01-03

När nu den nya kopplingen till Twitter fanns på plats, var det en ganska smal sak att se till att den även gick att använda för att logga in. För att skapa ett nytt konto räcker det därför hädanefter att klicka på ”Logga in via Twitter” högst upp på rssping.se. Samma knapp används sedan för att logga in nästa gång, eftersom RSS/Ping då känner igen ditt twitternamn. Eller snarare, ditt användarnummer hos Twitter, så du kan faktiskt byta nick där utan att det slutar fungera.

Det går även att koppla existerande konton till Twitter, om du vill slippa hålla reda på RSS/Ping-lösenordet. Logga i så fall först in som vanligt, och klicka sedan på ”Koppla till Twitter” högst upp. Lösenordet ligger kvar, så du kan fortfarande logga in på det sättet efteråt om du vill. Jag har också fått påpekat att skärmläsare för blinda ibland inte kan skilja på stora och små tecken, vilket gör det omöjligt att använda det automatgenererade lösenordet. På det här sättet kommer man runt det problemet.

Både när du skapar ett nytt konto, loggar in via Twitter, eller kopplar ett existerande konto till att använda twitterinloggning, kommer du precis som med bloggkopplingen bli skickad till twitter.com, där du måste klicka på ”Allow” för att det ska fungera.

Bloggarnas twittringar kräver separata kopplingar, av framför allt två anledningar.

  1. Du kanske inte vill twittra om alla dina bloggar, t.ex. om någon av dem är hemlig.
  2. Du kanske vill twittra om olika bloggar på olika twitterkonton. I så fall behöver du logga ut på twitter.com och sedan in igen mellan varje blogg du vill koppla.

Hör gärna av er om ni får problem, eller ännu hellre om det fungerar som det ska. 🙂

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: