RSS/Ping

Information och nyheter om RSS/Ping-tjänsten: http://rssping.se/

Twitterkopplingen uppe igen

Posted by Daniel Brahneborg på 2010-12-23

I september någon gång så ändrade Twitter sitt API så att den modul jag använde för att twittra om nya inlägg inte längre fungerade. Det har tagit lite tid att hitta en ny modul som hanterar det nya API’et, för att inte tala om alla små ändringar jag var tvungen att göra i RSS/Ping-koden.

Nu ska det i alla fall fungera igen, fast lite annorlunda än förut. Man skriver inte längre in sitt användarnamn och lösenord, vilket ju ärligt talat inte var så mysigt. Istället loggar man först in på twitter.com som vanligt. Sedan letar man upp sin blogg i listan hos RSS/Ping (efter att ha loggat in där), och klickar på ”Koppla till Twitter”. Då skickas man till twitter.com, där man får välja om man vill att RSS/Ping från Anrefco får tillgång till ens konto. Där klickar man lämpligen på ”Allow”, varvid man skickas tillbaka till RSS/Ping.

Kopplingen används enbart för att twittra om nya inlägg.

Om man vill avbryta twittrandet är det bara att klicka på ”Koppla bort från Twitter”, eller ta bort RSS/Ping från Settings – Connections på twitter.com.

Om du har flera bloggar som ska twittra på olika konton, behöver du logga ut på twitter.com och sedan in igen, innan du gör kopplingen respektive blogg hos RSS/Ping. Den här bloggen twittras förresten på kontot @RSS_Ping.

Maila basic@anrefco.se om du har några frågor.

Annons

Ett svar till “Twitterkopplingen uppe igen”

  1. […] Twitterkopplingen uppe igen […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: