RSS/Ping

Information och nyheter om RSS/Ping-tjänsten: http://rssping.se/

Uppgraderad server

Posted by Daniel Brahneborg på 2010-01-16

Det operativsystem som har använts på den maskin som kör RSS/Ping har senaste tiden känts lite i äldsta laget. Visserligen lyfte jag upp den från en 2.4-kernel till 2.6 för något år sedan, men några automatiska uppdateringar via apt-get har inte funnits på länge. Tidigare i år kom passenger/mod_rails, ett nytt sätt att köra Rails-applikationer (som t.ex. RSS/Ping) från Apache. Eftersom den Apache som fanns på servern var för gammal, gick det inte att använda den. Den Rails-installation som användes var 1.2, och det var ett tag sedan version 2.3 släpptes.

Tack vare de pengar som har kommit in via premiumkonton, både helårsvarianten och de kortare via sms, kunde jag nu köpa ett uppgraderingspaket med en Intel Core i5 som huvudperson. Med en för tillfället oanvänd sata-disk kunde jag då installera en fräsch Debian-distribution. Det tog en stund att få både mod_rails och mod_php (som används för min blogg, som körs på samma maskin) att fungera samtidigt (tricket var att ta in mod_rails manuellt istället för via apt-get), och att få kerneln att hitta alla diskar, raid-set och allt vad det är, men nu så verkar allting rulla som det ska.

Den ökade prestandan gör också att intervallerna mellan rss-kontrollerna har kunnat minskas lite grand. Jag ska fortsätta tweaka det lite för att hålla datorn sysselsatt utan att brinna upp, så får vi se var det hamnar.

Läs även andra bloggares åsikter om rss, rss/ping, intel core i5, mod_rails, mod_php.

Annons

11 svar till “Uppgraderad server”

 1. Två tummar upp!!!

 2. Tommy said

  Två tummar upp!

 3. Snille said

  Tackar för en lysande tjänst! 🙂
  Jag uppdaterar inte min blogg så ofta så när det väl är dags så glömmer man bort att pinga själv… Därför är din tjänst mycket välkommen!

  Jag har en annan liten ”rss ping” bild som går i en annan stil. Så om du vill får du använda den med. Du kan hitta den här: http://www.snille.net/pix/logo-rssping.png

 4. Kul att du är nöjd!

  Supersnygg bild! Är det ok om jag använder den till de som länkar till bilden utifrån (dvs till de som använder ”http://rssping.se/images/rsspinga.png”)?

 5. Snille said

  Absolut! Det var tanken… 🙂
  Jag lade till en annan bild med, kom på att det är skoj med lite färg…
  Så dessa 2 finns nu.

 6. Snille said

  En till om du vill…

  Nu ska jag inte bråka mer… 🙂

 7. Den gillade jag bättre, nu när rss-ikonen blev lite större. Super!

 8. Sisådär, nu ligger den nya loggan ute. Du fick 3 månaders premiumkonto som tack, så blogga mycket nu. 🙂

 9. Snille said

  Oh! Man tackar! 🙂
  Ska genast sätta igång… Hehe…

 10. Hej! Jag betalade och fick mitt premiumkonto i förra veckan. Nu verkar det som att det inte har pingats något för min blogg sedan 100204 trots ett antal nya inlägg. Det gäller bloggen Svensk Myndighetskontroll med följande adress: http://blogg.aftonbladet.se/21909

  Vore tacksam för en koll av vad det kan bero på. Tack på förhand, vänliga hälsningar Micke G

 11. Hej, något verkar ha gått fel när servern skulle läsa ditt rss-feed, så den hoppade över den ett tag. Nu tog jag bort spärren manuellt, så nu är din blogg pingad igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: