RSS/Ping

Information och nyheter om RSS/Ping-tjänsten: http://rssping.se/

Avbrott ikväll

Posted by Daniel Brahneborg på 2008-02-15

Hittills har det suttit en liten Linuxburk som brandvägg framför RSS/Ping-servern (och en massa annat), men nu tänkte jag byta ut den mot något lite mer lättadministrerat än en Linuxdistribution från Gustav Vasas tid. Valet blev en liten Netgear-låda.

Tvyärr så kunde den inte prata med fibermodemet utan tappade trafik som om det hade varit Telias datacenterkillar som hade designat den. Med en liten switch i mitten gick det bättre, men pingtiderna till ISP’ns mailserver gick upp från stabila 3 ms till mellan 5 och 300 ms, och med bandbredden klippt med mellan 50 och 95%. Ikväll kommer därför Netgearlådan plockas bort igen, tills dess att någon kan förklara hur man får vettig trafik genom en sådan här pryl.

Detta kommer resultera i att RSS/Ping-servern periodvis inte kommer att gå att nå alls ikväll, eller att DNS-entryt kommer peka fel. Alla automatiska kontroller kommer däremot ske som vanligt så fort servern har tillgång till nätet genom den ena eller andra burken.

Ett svar till “Avbrott ikväll”

  1. Tant Rasch said

    Idol-Daniel
    Du har fått en award av mig idag den 19 feb >> för att du engagerar dig för oss latmaskar och gör mitt pingande bloggliv enkelt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: