RSS/Ping

Information och nyheter om RSS/Ping-tjänsten: http://rssping.se/

Länkar till bloggar

Posted by Daniel Brahneborg på 2007-12-27

När RSS/Ping-servern efter lite strul började titta efter nya inlägg igen i går kväll, upptäcktes hela 47 bloggar som inte gick att få någon information om. Jag gjorde några stickprov, och upptäckte tre stora grupper.

 1. Bloggar som är nere för underhåll. Ibland när RSS/Ping hämtar RSS/Atom-feedet så får den en websida som säger att sajten är nere för tillfället. Det är inte så begåvat att bara skriva sådant i klartext och inte samtidigt skicka en vettig HTTP-felkod, men ändå. Sådana här bloggar pausas en timme eller så innan nästa försök.
 2. Adresser som pekar på bloggen istället för RSS/Atom-feedet. För att RSS/Ping ska kunna se de nya inläggen måste länken till bloggen vara feedet för nya inlägg, inget annat. När man lägger in en ny blogg så kan man skriva bloggens adress så letar den upp feedet själv, men eftersom man kan vilja ändra på URL’en lite grand så görs ingen sådan automagi när man uppdaterar adressen till bloggen. Dvs, även om det fungerade att skriva example.blogg.se första gången, betyder det inte att man kan gå in och ändra det som står där till example.wordpress.com sedan. Det kommer inte fungera, utan RSS/Ping-servern kommer då inte hitta några nya inlägg. Om ni har skrivit ett nytt inlägg som inte är pingat är det förmodligen det här som det beror på (förutom när servern är nere helt och hållet, så klart).
 3. Nedlagda bloggar. Bloggar både föds och dör, och det är ju inte alltid som ägaren kommer ihåg att ta bort sitt konto hos RSS/Ping efteråt. Tyvärr går det inte att se skillnad på den här gruppen och den första, vilket gör att viss tid går åt till att leta inlägg i bloggar som inte längre finns. Lite trist, men å andra sidan vill jag inte sätta en gräns för hur lång tid som får gå mellan varje inlägg innan bloggen automatiskt plockas bort.

Sedan finns det enstaka exempel på personer som har lagt in adressen till enstaka inlägg istället, vilket blir lite fel. Sådant brukar hittas när de mailar och undrar varför inget händer, så det är inget stort problem.

2 svar till “Länkar till bloggar”

 1. På RSS -> Ping skriver du:
  Om du tycker att den här tjänsten är bra, så får du gärna lägga en liten länk på din sida.
  Du skriver vidare:
  Glöm inte att lägga till en a-tag om det behövs, så det blir en länk av det hela. Självklart kan du även använda en egen kopia av bilden.
  Därefter följer en lista på olika bloggare som gjort så, såvitt du kan se i loggarna.

  Jag har därför en lite fråga:
  Jag tror att jag gjort rätt på mina bloggar och undrar därför varför ingen av mina bloggar är med i listan. Eftersom jag är fåfäng så frågar jag 🙂

  Mvh Max Hobstig

  PS
  Gott Nytt … osv 🙂

 2. Max: Fixat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: