RSS/Ping

Information och nyheter om RSS/Ping-tjänsten: http://rssping.se/

Valfria servrar

Posted by Daniel Brahneborg på 2007-06-15

Det blev inte så bra att skicka samtliga ping till Svensk Lemonad, så jag tog mig i kragen och fixade så att både den och en del av resten av servrarna numera är valfria. De måste därför väljas explicit för varje blogg som man vill att de ska pingas för.

Anledningarna till detta är flera.

 • Många av dem har inte någon mätbar effekt på trafiken. Om de inte ger fler läsare, så är de ju inte till någon nytta.
 • Ju fler servrar, desto längre tid tar det att pinga för varje blogg. Med lite färre och mer relevanta servrar, desto oftare kan varje enskild blogg kollas.
 • Färre irrelevanta ping. Vissa servrar, som t.ex. Svensk Lemonad, kräver att det finns någon speciell kod någonstans i bloggen. När den inte finns, så är pingen onödig, och leder bara till extra belastning på deras maskiner.

Som vanligt kan ni lägga till egna servrar om det behövs, men kolla gärna först att de varken är med i listan på gemensamma servrar eller i listan med valfria servrar.

Om ni har tips på servrar som borde vara med på den här nya listan, så är det bara att maila Daniel Brahneborg. Säg även till om det är någonting som inte fungerar, eller fungerar konstigt.

Andra bloggar om: , , , .

2 svar till “Valfria servrar”

 1. RS said

  Jag hittade ingen epostadress till er på sajten för rssping så jag lämnar en kommentar här istället. Min blogg verkar inte fungera att pinga hos er. Er pingtjänst klarar inte att pinga min blogg. Är det för att jag bloggar hos typepad? Kan ni få det att fungera tror ni? Det känns lite trist att inte kunna använda er ypperliga tjänst.
  vänligen
  RS

 2. Någonting verkar trasigt med din server, för även de feeds som ska ge ”RSS 1.0” och ”RSS 2.0” ger ifrån sig Atom-feeds, dessutom med lite udda namn på en del fält. Är det någonting som du kan ändra på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: