RSS/Ping

Information och nyheter om RSS/Ping-tjänsten: http://rssping.se/

FAQ

Vanliga frågor

Vad är RSS-adressen till min blogg?

23 svar to “FAQ”

  1. Hej,

    Ville bara säga att det är en imponerande tjänst dom du skapat. Jag hade varit villig att betala för den. Det kan vara något att tänka på.
    Många tack:
    Johanlj.wordpress.com

  2. Miqe said

    Även jag tackar dej..

  3. Johan och Miqe: Tackar.

    För betalningssugna: skaffa premiumkonto.

  4. Claus said

    Har nyligen registrerat min blogg hos er, men jag tror inte det funkar kort sagt. Vad i hela fridens namn ska jag skriva för adress, använder blogger. Tråkigt att behöva skriva detta som en kommentar men jag hittar ingen annan kontaktinfo till er?

  5. Claus: Du ska skriva adressen till bloggens RSS. Om du lägger in det som en ny blogg kan du dessutom skriva in bloggens startsida istället, så letas RSS-adressen upp automatiskt.

    I ditt fall så är RSS-adressen: http://thailandochsverige.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss

    På förstasidan finns en mailadress till mig.

  6. Claus said

    Tack för ditt vänliga svar. Nu funkar det. Jag har hittat e-postadressen till dig också :). Tack.

  7. arielleman said

    Hej!
    (Jag vet inte var jag skall ställa denna fråga, så jag försöker här.)
    Jag får hela tiden ”wrong content error” på svensk lemonad, eftersom jag inte har någon meta-tagg för detta. Var och hur placerar jag en sådan tagg?

    Passar samtidigt på att tacka för en suverän tjänst!

  8. Arielleman: Det beror på var du bloggar någonstans. Några ställen tillåter egen HTML-kod, andra är mer restriktiva. Jag får passa frågan vidare till supportavdelningen på ditt blogghotell.

    Kul att du gillar tjänsten.

  9. arielleman said

    Jag bloggar på wordpress.com
    arielleman.wordpress.com

  10. Arielleman: Då beror det på vilket theme du har. En del av dem har en widget som heter ”Text”, där man kan trycka in valfri HTML-kod. Kolla under ”Presentation” – ”Widget” när du har loggat in (eller vad menyerna nu heter om du inte kör på engelska).

  11. SANAZ said

    En fråga bara, tille r eller ngn. Om man vill pinga nya blogginlägg har jag hört att rss funktionen hjälper en att göra jobbet. Men ska man klicka på den eller liknande?

  12. Sanaz: Nej, men genom att läsa rss-flödet från din blogg så kan RSS/Ping-tjänsten pinga nya inlägg åt dig. Dvs:
    1. Du reggar dig på rssping.ricercar.se (även om det just nu är stängt för fler användare). Betalda premiumkonton kan däremot skapas, eftersom det gör att servern snabbare kan uppgraderas med mer minne o.dyl.
    2. Du lägger in adressen till ditt rss-flöde.
    3. Du skriver ett nytt inlägg.
    4. RSS/Ping hämtar ditt rss-flöde och ser det nya inlägget.
    5. Inlägget pingas till diverse tjänster, som Twingly, nyligen.se osv.

  13. ZeeJay said

    Tja, försökte köra igång premium konto i några månader till.. så glad i hågen försökte jag TVÅ gånger att skicka TXT PING3 till angivet nummer och får svaret: Something went wrong…

    Vad gör man då? Mitt alternativ var att sätta mig i ett hörn och gråta lite… men vet inte om det var så givande i längden… 😉

  14. ZeeJay said

    Då så.. då var det löst.. det gick ju riktigt snabbt.. 😉 tack för SMS:et..

  15. ZeeJay: Det hade smugit sig in ett fel i SMS-hanteringen, men det är fixat nu. Ditt konto är uppgraderat för 4 månader.

  16. ZeeJay: Jag måste ju vara snäll mot mina premiumkunder.

  17. Maria said

    Hej! Reggade mig precis, och testade att skriva ett nytt blogginlägg för att kolla om det funkade. Det står ”blog was successfully updated” i grönt, men under senaste blogginlägg och senast pings står det ingenting. Funkar allt som det ska ändå?

  18. J said

    Hej,

    tror jag undrar samma sak som Maria. Har wordpress och registrerade mig på rss/ping. När jag klickade på uppdateringsknappen så stod det att inga nya inlägg hade hittats. Varför?
    Det var flera timmar sen så… står inget under ‘senaste inlägg’

    Funkar det?

  19. J: RSS/Ping hanterar bara inlägg som är skrivna efter att bloggen registerades, så man inte får en massa gamla inlägg pingade. Nästa inlägg du skriver ska pingas korrekt.

  20. Har en fråga angående ”tagen” som man kan placera på sin blogg. Har en metroblogg, och när jag försöker lägga in HTML-tagen så står det Ogiltig HTMLkod. Läste på RSS Feeds hemsida att man i vissa fall är tvungen att lägga till ett extra ”<a" för att koden ska fungera. Var i så fall ska man lägga denna på koden?

    Tack för hjälpen!

  21. Jag vet tyvärr inte vad som går och inte går att göra på metrobloggarna, så jag får hänvisa dig till deras support.

  22. En Fråga said

    På hemsidan står det: ”Glöm inte att lägga till en a-tag om det behövs, så det blir en länk av det hela”:


    Jag undrar var denna a-tag skall placeras?

    Tack på förhand!

    B.

  23. Sorry, det var otydligt skrivet. Självklart ska det inte vara några dubbla a-taggar, utan det ska stå precis så där. Det är en helt normal a-tag, liksom. Inget magiskt.

    Däremot kräver det ju att du kan lägga in godtycklig HTML, alternativt bilder som är länkar, på något sätt. Hur man gör det hos Metro, vet jag inte.

Lämna en kommentar